(+34) 647 832 804 - Espigó de Llevant, s/n. 08870 Sitges, Barcelona

Sitges Sup

Sitges és un poble situat al sud de Barcelona, a la comarca del Garraf. És un territori que basa la seva economia principalment en el turisme i la cultura, i ofereix un gran nombre d’allotjaments d’alta qualitat. És un poble al que la seva gent viu de cara al mar, amb una gran tradició pesquera, i és la vila amb més ports esportius d’Espanya (Port Ginesta, Garraf i Aiguadolç). D’aquesta passió pel mar neix Sitges Sup.

Un equip composat per persones procedents de diferents àmbits, que compartim esport, amistat i passió pel mar.

PADDLE SURF

El paddle surf o surf de rem és una antiga forma de desplaçament en la que el navegant utilitza un rem per desplaçar-se per l’aigua mentre està de peus a una taula de surf. Aquesta disciplina té el seu origen a les arrels dels pobles polinesis. En l’idioma hawaià es Ku Hoe He’e NALU; posar-se de peus, remar, navegar una onada.

HISTÒRIA DEL PADDLE SURF

La història més recent es remonta a la decada de 1960 quan els instructors de surf a la platja de Waikiki utilitzaveb els seus longboards i rudimentaris rems de canoa, per fer fotografies dels seus alumnes. També els permetia tenir una millor visibilitat del seu grup i donar avís de l’arribada de les onades d’una manera fàcil.

A principis de l’any 2000 surfistes hawaïans com Dave Kalama, Brain Keaulana, Archie Kalepa i Laird Hamilton van començar a fer surf de rem com una alternativa pel seu entrenament. Aquesta nova variant del surf els permetia entrar i sortir a l’aigua sense onades ni vent, i al mateix temps correr les onades més gegantines del món. Amb els anys es van trobar participant en events com el de Paddle board Race Molokai Oahu i Makaha la Junta Big Surf Classic.

Una variant del surf que no necessita onades ni vent
La diferència principal entre la idea moderna de surf i el SUP és que aquest últim no necessita onades. En aquest nou esport es pot remar en mar obert als ports, a llacs, rius o qualsevol gran massa d’aigua. Això el que ens permet és disfrutar de diferents paissatges i estats del medi aquatic, amb la incertesa i la “màgia” que això comporta.