(+34) 647 832 804 - Espigó de Llevant, s/n. 08870 Sitges, Barcelona

Beneficis del SUP

BENEFICIS PER A LA SALUT

El Sup proporciona grans beneficis per a la salut, gràcies a la postura que hem d’adoptar i els moviments que hem de fer per desplaçar-nos, resulta especialment beneficiós per a enfortir i tonificar el nostre cos. La mecànica del SUP ofereix una combinació del moviment de les cames i malucs amb el moviment del tronc, que finalment és expressat a través dels braços.

El Sup presenta dues característiques importants que tenen efectes a nivell físic:

1.

És un esport que es practica sobre una taula que es troba en constant moviment ja que està sobre l’aigua, que pot ser influenciada per les onades, les corrents i el vent. En definitiva, es practica sobre una superfície inestable.

2.

La taula requereix propulssió amb una palanca (rem), amb moviments repetitius que generen força aplicada sobre l’aigua i d’aquesta manera és necessari mantenir l’equilibri en estar sobre una superfície inestable sumat al de la força aplicada a l’aigua.

5328698660_8188f65aae_o

TOTS ELS MÚSCULS DEL COS

Si es fa un estudi de la mecàcnica del SUP es pot observar que la tècnica per obtenir major eficiència amb la remada es dona quan el moviment del rem prové de la combinació del moviment de les cames i els malucs juntament amb el moviment del tronc, que finalment és expressat al rem a través dels braços. En altres paraules, tenim utilització de pràcticament tots els músculs del cos en una activitat que involucra generació de força i manteniment de l’equilibri, ambdós al mateix temps.

Tenint en compte aquestes consideracions, a més dels avantatges psíquiques i emocionals que impliquen desconexió i relaxació mental, a nivell físic ens aporten els següents beneficis:

 • S’utilitzen tots els músculs del cos.
 • S’estimula la força muscular i s’estimulen
  els músculs posturals.
 • Es desenvolupa l’equilibri.
 • Es poden evitar problemes de maluc,
  genolls, turmells, esquena alta, mitja i baixa,
  així com futures complicacions de hèrnia de
  disc, tot a través de l’estimulament adequat
  dels músculs posturals.
 • La seva activitat contínua ens proporciona
  un gran consum de caloríes.
 • S’estimula la capacitat aeròbica i resisten
  cia muscular.
 • Es pot estimular la capacitat explosiva i
  generació de força muscular.
 • Podem aconseguir un cos més simètric.
 • Millora l’equilibri i la estabilitat del cos.